Beschrijving
 
KOS 1 12
KOS 1 4
Cultuur proeven op het Griekse eiland Kos!

8-daagse vliegreis vanaf Eelde
3 t/m 10 oktober 2017
o.a. met iconenkunstenaar & schrijfster Martine Knijf
€689,- p.p.
 

inclusief verhalenbundel “7xOuzo” van iconenkunstenaar & schrijfster Martine Knijf

In deze reis zijn maar liefst 4 excursies inbegrepen:
1. ‘Mezedes en meer aan de andere kant van Kos
2. ‘wie was Hippocrates’ o.l.v. Martine Knijf
3. (H)ouzo, pleintje & wijntje in Kos-stad
4. ‘Door de ogen van’ een boeiende lezing door iconenkunstenaar Martine Knijf

In de Westerse cultuur- en kunstgeschiedenis hebben de Oude Grieken een belangrijke plaats ingenomen. Onze cultuur zou er compleet anders uit hebben gezien als de Oude Grieken er niet waren geweest. Grieken waren grote denkers en de bekendste filosofen waren Socrates, Plato en Aristoteles. Met name de ideeën van de filosoof Aristoteles zijn belangrijk geweest voor het theater. En niet te vergeten Hippocrates die 460 jaar v.Chr. geboren is op Kos, hij wordt beschouwd als de grondlegger van de westerse geneeskunde.

Ook de Grieks-orthodoxe kerk is rijk aan iconenkunst. De eerste iconen waren heidense grafportretten in Egypte, die werden geschilderd op een houten plank in wastechniek “encaustiek” de naam komt van het Griekse woord enkaio en betekent inbranden. Na de erkenning van het christendom in de vierde eeuw schilderde men heiligen en Bijbelse voorstellingen. In de zevende eeuw gingen de iconenschilders van bijenwas over op ei-tempera. Deze verf wordt gemaakt met pigment, eidooiers en azijn. De Russische iconen zijn het bekendst, maar de Griekse (Byzantijnse) zijn het oudst. – Iconenkunstenaar en schrijfster Martine Knijf, al 30 jaar woonachtig op Kos, zal tijdens deze reis hierover vertellen.

Verloop van de reis

Vanaf de luchthaven Eelde vliegt u met Corendon naar het Griekse eiland Kos. Bij aankomst op Kos staat er een eigen touringcar klaar die ons naar hotel Continental Palace brengt. De combinatie van gastvrijheid, service en een goede keuken maakt dit hotel zeer geliefd. Het hotel ligt net even buiten het centrum van Kos-stad. De kamers zijn netjes en ze hebben allemaal een balkon met een zitje. Het verblijf is op basis van halfpension, maar laat u niet weerhouden om ook eens in een van de vele tavernes te gaan eten. De Griekse keuken biedt heel veel lekkers!

Tijdens een eilandexcursie (inbegrepen in de reis) krijgt u in een authentieke Griekse taverne, gelegen op een idyllische plek, échte Griekse mezedes (Griekse hapjes/tapa’s).

Er is ruimschoots de gelegenheid om het eiland zélf te verkennen, dit kan rondom Kos-stad per fiets. (inbegrepen), maar wilt u wat verder, dan is het eiland ook prima te verkennen per lokale bus. Héél goedkoop en bovendien érg leuk om tussen de vriendelijke Grieken te reizen! Wij vertellen u welke buslijn u naar meest interessante plaatsen brengt! dan maakt u gewoon gebruik van de lokale bussen. Heel goedkoop en bovendien erg leuk om tussen de vriendelijke Grieken te reizen. Wij vertellen u welke buslijn u naar de meest interessante plaatsen brengt.

Nazomeren in oktober!

Op Kos is het in oktober gemiddeld zo’n 21-25 graden, de zee is aangenaam en het is er dan goed vertoeven!

©tekst en samenstelling Carla Oortwijn Travel & Events 

 

 

 

Evenement Datum Prijs per persoon Inschrijven